De mondhygiënist

Een mooie lach en goed kunnen kauwen – dat zijn vaak de eerste dingen waar je aan denkt bij gezond tandvlees en een mooi gebit. Maar er zijn zoveel andere zaken waarbij onze mond een rol speelt. Denk bijvoorbeeld aan een goede uitspraak, of het bespelen van een muziekinstrument. En wist u dat de gezondheidstoestand van uw mond ook een grote invloed heeft op uw algemene gezondheid? Reden genoeg om er voor te zorgen dat de mond en het gebit gezond blijft.

Voorkomen is beter dan genezen!

De mondhygiënist is erin gespecialiseerd om de conditie van uw mond en tandvlees weer op peil te brengen wanneer er problemen zijn ontstaan. Maar het is natuurlijk beter om het ontstaan van problemen niet eens af te wachten en regelmatig naar de mondhygiënist te gaan voor een preventieve behandeling.

Wanneer gaat u naar de mondhygiënist?

Een bezoek aan de mondhygiënist is aan te raden in de volgende gevallen:

  • U wilt problemen in uw mond voorkomen en zelf werken aan een gezonde en frisse mond
  • U hebt last van tandsteen of een aanslag op uw gebit
  • U hebt wel eens last van bloedend tandvlees (gingivitis of parodontitis)
  • U hebt regelmatig tot vaak gaatjes (cariës)
  • U hebt regelmatig een slechte adem
  • U hebt gevoelige tandhalzen of teruggetrokken tandvlees
  • De behandeling wordt geadviseerd door uw tandarts of een andere zorgverlener

KwaliteitsRegister Mondhygiëne 

Wij zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten en de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie. Ook staan wij ingeschreven bij het KwaliteitsRegister Mondhygiënisten (KRM). Alle bij het KRM ingeschreven mondhygiënisten zijn in het bezit van een rechtsgeldig HBO-diploma waaruit blijkt dat de opleiding tot mondhygiënist met succes is afgerond. Bovendien houden zij hun kennis op peil door middel van bij- en nascholing en onderschrijven zij het klachtenreglement van de Landelijke Klachtencommissie Paramedici Eerste Lijn. Meer informatie vindt u op onderstaande websites:

www.kwaliteitsregistermondhygienisten.nl
www.mondhygienisten.nl